Il Fornaio Pizzadej med surdej øko er en pizzadej med surdej og italiensk Tipo 0 hvedemel, som giver de karakteristiske ”surdejsbobler” et godt bid og dybde i smagen.<BR><BR>Der er nok til 2 pizzaer, der kan toppes, som du ønsker – som en ”Bianco” eller klassisk med tomat. Velegnet til ovn, pizzaovn og pizzasten i grillen.<BR><BR>Dejen kan også bages som brød. F.eks. bliver 1 kugle nemt til 2-3 pitabrød, eller dejen kan steges med hvidløg og krydderier på en varm pande.<BR><BR><H2>Forslag til tilberedning</H2><BR>Optøning 1 time ved stuetemperatur. Det bedste resultat opnås ved optøning på køl natten over. Ved 1 times optøning kan der dannes en skorpe på dejen, som kan afhjælpes med lidt vand og forsvinder ved bagning.<BR><BR>Bagetiden af pizzadejen afhænger af topping samt bagetemperatur. Il Fornaio anbefaler så høj temperatur som muligt.<BR><BR><H2>Om Il Fornaio</H2><BR>Il Fornaio betyder 'manden ved stenovnen'. Det er dog længe siden, at Il Fornaio kun havde en enkelt mand ved deres stenovn – faktisk skal man helt tilbage til begyndelsen i 1985. I dag har Il Fornaio mange bagere, som bager 100% italienske og økologiske håndlavede brød med en knasende skorpe og en saftig krumme. Ud over brød finder du også varer såsom mel, olier, pasta, ris og oliven i deres store sortiment.