Tomahawk steak

Tomahawk steak
234,95

Tomahawk steak En ordentlig bøf med skaft! Vil du smage et stykke kød der får det indre urmenneske frem? Så er Tomahawken lige noget for dig! Tomahawk er en ribeye steak på ben, skåret af oksens ribben tættest på skulderen. Derfor har kødet en helt fantastisk marmorering med en masse smag. Kødet er perfekt til selskab og festlige lejligheder, hvis du inviterer på festmiddag for dem du holder af. Tilberedning Tag bøffen ud af køleskabet og ud af vakuummen, mindst en time inden tilberedning, så den kan temperere – det vil give et bedre resultat. Salt bøffen en halv time før stegning. Steg bøffen 3-4 minutter på hver side i olie på en glohed pande, for at få en lækker stegeskorpe. Stil den også oprejst for at få stegeskorpe på alle siderne. Når bøffen har fået stegeskorpe, tilsæt en stor klat smør, et par maste fed hvidløg og rosmarin. Tag en ske, og øs væsken over bøffen. Krydr med peber. Bøffen skal nu i ovnen. Stil panden i en forvarmet på 180 grader alm. ovn. Har du flere bøffer, så forvarm ovnen på varmluft på 180 grader i ca. 20 min. minutter, eller indtil den rammer en kernetemperatur på 54 grader. Vend bøffen halvvejs, så al smagen fra panden bliver fordelt på kødet. Lad bøffen hvile i 15-20 minutter utildækket, så blodet kan trække ud i kødet – den skal nok holde på varmen. Dækker du den til med eksempelvis sølvpapir, vil bøffen stege videre. Skæres ud som en steg med muskelfibrene i 1 cm tykke skiver, og krydres gerne efter med flagesalt inden servering. Servér Tomahawk med pommes Anna fritter, en tyk bearnaise (gerne med et twist af chili) og en grøn salat blandet med sugarsnaps, friske asparges og grønne blade. Majskolber og hvidløgsflutes kan nemt indgå. Velbekomme! Tip! Kan nemt tilberedes på grill. Følg ovennævnte stegevejledning med direkte og indirekte varme. Kødet kommer fra Irland. Den grønne ø. Det er ikke uden grund, at det frodige og pragtfulde Irland har fået dette tilnavn. Irland byder på store grønne områder, uspoleret natur, forrevne klipper, søer og floder. Fra denne fascinerende natur, med helt ideelle vækstbetingelser, kommer græsfodret oksekød af meget høj kvalitet. Det irske oksekød er kendt for sin helt unikke mørhed. Det skyldes blandt andet, at pistolerne er ”hip hung” -med andre ord; er blevet hofteophængt, straks efter slagtning. På den måde bibeholder musklerne deres naturlige struktur, hvor fibre på lår trækkes, hvilket er med til at gøre kødet mere mørt.